Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit met nootmuskaat (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 el kristalsuiker
1 tl cayennepeper
1 ½ tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad
1 ½ tl zout
12 ree- of lamskoteletjes
zonnebloemolie

Compote van tropische vruchten:
klein stukje rode peper
3 el kristalsuiker
mespunt nootmuskaat
3 el limoensap
3 el rum
4 schijven verse ananas
1 kleine rijpe papaya
1 banaan

Bereiden

Compote van tropisch fruit met nootmuskaat:


  1. Hak de rode peper zeer fijn.
  2. Meng in een pannetje de suiker met de nootmuskaat, het limoensap en de rum.
  3. Schil en halveer de ananas.
  4. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Meng ze met het suiker-limoenmengsel.
  6. Halveer de papaya.
  7. Verwijder eerst de pitten en vervolgens de schil.
  8. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze aan het pannetje toe.
  9. Verwarm de compote 4 minuten op een hoog vuur.
  10. Pel ondertussen de banaan, snijd hem in kleine stukjes en meng ze met de warme vruchtencompote.
  11. Warm of koud serveren.

    De koteletjes:
  12. Meng de suiker met cayennepeper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad en zout.
  13. Wrijf de koteletjes met het mengsel in en laat ze 10 minuten marineren.
  14. Bestrijk een grilpan met een beetje olie en gril de koteletjes in ca. 6 minuten om en om bruin zodat ze van binnen nog mooi rosé zijn.
  15. Leg de koteletjes op 4 borden en schep de compote erbij.

Variatie: gebruik in plaats van lams- of reekoteletjes varkenskarbonades of kalfskoteletten.
Recept van Hans van Wolde

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje
Romige spaghetti met shoarma en broccoli
Geroosterde lams- of kalfslapjes Montfort
Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)
Gebraden lamsbout met aubergines en uien

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes