Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit met nootmuskaat (4 pers)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
5 el kristalsuiker
1 tl cayennepeper
1 ½ tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad
1 ½ tl zout
12 ree- of lamskoteletjes
zonnebloemolie
Compote van tropische vruchten:
klein stukje rode peper
3 el kristalsuiker
mespunt nootmuskaat
3 el limoensap
3 el rum
4 schijven verse ananas
1 kleine rijpe papaya
1 banaan
Bereiden
Compote van tropisch fruit met nootmuskaat:
- Hak de rode peper zeer fijn.
- Meng in een pannetje de suiker met de nootmuskaat, het limoensap en de rum.
- Schil en halveer de ananas.
- Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Meng ze met het suiker-limoenmengsel.
- Halveer de papaya.
- Verwijder eerst de pitten en vervolgens de schil.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze aan het pannetje toe.
- Verwarm de compote 4 minuten op een hoog vuur.
- Pel ondertussen de banaan, snijd hem in kleine stukjes en meng ze met de warme vruchtencompote.
- Warm of koud serveren.
De koteletjes:
- Meng de suiker met cayennepeper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad en zout.
- Wrijf de koteletjes met het mengsel in en laat ze 10 minuten marineren.
- Bestrijk een grilpan met een beetje olie en gril de koteletjes in ca. 6 minuten om en om bruin zodat ze van binnen nog mooi rosé zijn.
- Leg de koteletjes op 4 borden en schep de compote erbij.
Variatie: gebruik in plaats van lams- of reekoteletjes varkenskarbonades of kalfskoteletten.
Recept van Hans van Wolde
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Drie-vlezen-pot (stoofpot)
Lamskoteletjes Dijon (4 pers.)
Lamsrugfilet naturel gebakken
Lamsstoofschotel met pruimen
Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje